e-Fatura

Şirketinizi dijitalleştirmenin en kolay yolu.

e-Fatura uygulamasına geçin, e-Fatura ile faturalarınız dijital ortamda saklansın ve bu sayede iş süreçleriniz hızlanarak şirketinizin verimliliği artsın.

e-Fatura Nedir?

e-Fatura, 2010 yılı itibariyle ticari hayatta ismini duymaya başladığımız dijital bir süreç aslında.  Kağıt kullanmadan elektronik ortamda hazırlanan e-Faturanın uygulamaya konulma amacı belirli sektörlerin, bu sektörlerdeki firmaların faturalaşma hareketlerinin Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden geçmesini sağlayarak kayıt dışı ekonomiyle mücadele etmektir.

e-Fatura mükellefi misiniz?

2017 yılı ve takip eden dönemlerde brüt olarak satış hasılatı 10 Milyon TL ve üzeri olan tüm kurum ve kuruluşlar 421 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu kapsamında e-Fatura mükellefidir.

19.10.2019 Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan ve Vergi Usul Kanunu VUK 509 Tebliğe göre 2017 yılı ve takip eden dönemlerde brüt olarak satış hasılatı 5 Milyon TL ve üzeri olan tüm kurum ve kuruluşlar e-Fatura mükellefidir.

e-Fatura özellikleri nelerdir?

Fatura baskı maliyetinizi ortadan kaldırır, fatura gönderim masraflarından kurtarır. Kolay ve hızlı kullanımı sayesinde fatura sürecinizi kısaltır, harcanan işgücünü azaltır.

Tahsilatlarınızı hızlandırır. Fiziki saklama ortamından kurtarır. Faturalarınızın dijital ortamda güvenli bir şekilde gönderilmesini sağlar. Faturalarınız anında müşterilerinize ulaşır. Ticari fatura itiraz süreçlerinizi kolaylaştırır.  Doğa dostudur.

e-Fatura başvurusu nasıl yapılır?

e-Fatura başvuru sürecinizi kolay ve hızlı tamamlıyoruz. Mali mühür başvurusu, GİB e-Fatura başvurusu ve özel entegratör seçiminizin tamamlanması ile hesap aktivasyonunuz sağlanır.

Anahtar teslim size uygun e-Fatura çözümlerimizden ve hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz. Mali mühür bekleme süreniz dışında aynı gün içinde 30 dakikada sisteme geçiş yapmanız sağlanır. Firmanıza özel fatura tasarımınız yapılır.

e-Fatura Nasıl Kesilir?

e-Fatura keserken alıcı bilgileri bölümünde yer alan VKN/TCKN alanına alıcının vergi kimlik numarası girildiğinde, sistem alıcısına göre fatura türünü otomatik seçer. Unvanı kısmına alıcının unvanı; T.C. Kimlik numarası girildiğinde ise alıcının adı ve soyadının tam olarak girilmesi zorunludur. Bu bilgiler girildikten sonra faturaya mal/hizmet ayrıntıları eklenir ve doğrudan portal üzerinden alıcısına iletilir.

Demo ve fiyat teklifi için lütfen bizimle iletişime geçiniz.